tractaments

Odontologia I Periodòncia I Ortodòncia I Implantologia I Pròtesis dentals

 

Odontologia

L'odontologia és una professió sanitària que s'ocupa de la prevenció, diagnòstic i tractament de les alteracions de les dents i teixits adjacents del cap, coll i boca. Un dentista és una persona que posseeix els coneixements, experiència i titulació necessaris per a practicar l'odontologia o qualsevol de les seues branques. La pràctica de l'odontologia inclou la neteja, l'empastat i l'extracció de les dents, el tractament dels trastorns gingivals (de les genives), la correcció de les irregularitats de l'alineació dental, la realització d'intervencions quirúrgiques a la boca o la mandíbula, i la construcció i col·locació de dents artificials o dentadures postisses.

 

Periodòncia

La periodòncia és aquella part de l'odontologia que s'encarrega de l'estudi i el tractament de les malalties que afecten els teixits que es troben al voltant de la dent. Aquests teixits formen allò que es coneix com a periodonci, el qual està format per la geniva, l'ós alveolar, el cement radicular i el lligament periodontal.

 

Ortodòncia

Ortodòncia és la branca de l'odontologia que tracta de la prevenció i del tractament de les irregularitats en la posició de les dents i dels maxil·lars. És una especialitat amb entitat pròpia dins de l'odontologia i requereix d'una formació de postgrau.

 

Implantologia

L'implant dental és un producte sanitari destinat a ser el substitut artificial de l'arrel d'una dent perduda. Habitualment té forma roscada i està fabricat amb materials biocompatibles que no produeixen reacció de rebuig i permeten la seva unió a l'os. La superfície de l'implant pot presentar diferents textures i recobriments, utilitzades habitualment per a augmentar-ne l'adhesió a l'os (osteointegració si és de titani i biointegració si es tracta d'un material ceràmic).

 

Pròtesis dentals

Una pròtesi dental és un element artificial destinat a restaurar l'anatomia d'una o diverses peces dentàries, restaurant també la relació entre els maxil·lars, alhora que retorna la dimensió vertical, i reposa tant les dents com les estructures periodontals. L'encarregat de fabricar aquests aparells o elements artificials, és el protètic dental, qui realitza el seu treball en un laboratori dental rebent les indicacions de l'odontòleg, que treballa en clínica.

 

 

 

Realització web:

www.grafia.cat

Lope Mateo I, baixos Barri del Molí 17310 Lloret de Mar

972 371 164

www.joseprieradental.catinfo@joseprieradental.cat